Kalite Seçenek değil, Gerekliliktir...
Başarınız Arma ile Şekilleniyor...
Çeşitli sektörlerin çeşitli belgelendirme ihtiyaçlarında doğru tercih her zaman Arma Belgelendirme. Başarınızı ve kalitenizi doğru ifade etmek ve bir adım öteye taşıyabilmek için belgelendirme hizmetlerimizi inceleyin.
Kalıcı Başarı için Kalıcı Çözümler...
Sürdürülebilir bir başarı elde etmek için geçici değil kalıcı çözümleri tercih etmelisiniz. Kalite belgeleri, faydalı ürün ya da marka gibi size uzun yıllar başarıyı sağlaycak çözümler için kalıcı bir çözüm ortağınız olmalı.
0.543
695 52 11
0.533.136 70 33
info@armabelgelendirme.com
ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİNİ

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİNİ

 

Entegre Yönetim Sistemi; IS0 9001ISO 14001OHSASHACCP ISO 22000 vs... yönetim sistemlerinin tek çatı altında toplandığı ve gereklerin aynı anda karşılandığı bütünsel uygulanan sistemlerdir. 

Kalite, çevre ve iş sağlığı ve iş güvenliği vb. konulardaki yönetim disiplinlerinin tek bir çatı altında toplanarak bir bütünsellik içinde yönetilmesi amacıyla kurulan sistemdir. İhtiyaç duyulan yönetim sistemlerinin çeşitliliği ve bu sistemlerin farklı yapılarda ve bakış açılarında kurulması, sistemlerin yönetilmesinde güçlük yaratmaktadır. Karşılaşılacak sorunların bertaraf edilmesi için sistemler bütünsel bir anlayışla Entegre Yönetim Sistemi olarak kurulabilir veya mevcut sistemler sonradan entegre (bütünleşik) hale getirilebilir. Kanunlar, yönetmelikler ve standardize edilmiş talepler firmaları Entegre Yönetim Sistemi’ne yöneltmektedir.

Kalite kavramı zaman içerisinde gelişerek sadece müşteri memnuniyetini sağlamak ile sınırlı kalmayıp daha geniş bir ölçekte paydaşlarının da beklentilerini sürekli iyileştirme esası ile dikkate alarak karşılamaya yönelmiştir. Paydaşların dahil olması ile birlikte kalite, basit tanımı ile müşteri memnuniyetini sağlamanın ötesinde sürekli iyileştirmeyi öngören ve çalışanların motivasyonunu artırmayı teşvik eden bir yapıya dönüşmüştür. Bu yeni tanım kalitenin çevre ve iş güvenliği kavramları ile bütünsellik içerisinde hareket etmesi gerektiği sonucunu doğurmuştur. Buna göre ürün/hizmetin uygunluğunu sağlama hedefi tek başına yeterli olmayıp aynı zamanda ürünün üretimi esnasında oluşabilecek etkilerin tanımlanması ve önlemlerinin alınması ile çalışanların motivasyonunu artırmaya yönelik çalışma ortamı koşullarının oluşturulması esas alınmıştır.

Yönetim Sistemlerinin temelinde, etkenlik ve izlenebilirlik ile beraber şirketlerin iş akışlarının (süreçler) yapılandırılması yatar. Bu sayede iş yapma biçimlerinde şeffaflık ve etkinlik sağlanır. Entegre Yönetim Sistemi şirket iş süreçlerinin performansını artırır. Yapılanma ihtiyacına firma bünyesinde entegre çözüm üretilmesi, şirketleri yönetsel esnekliğe kavuşturulmasında ARMA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM gerekli çaışmayı en iyi şekilde yürütecektir….

 

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİNİN FAYDALARI

*** Bütün yönetim sisteminizin bir seferde sertifikalandırılması gerçekleştirilir.

***Tek bir yönetim sistemini birçok standarda uydurarak, işlerin tekrarını önler.

***Dokümanlarınızın en basit hale gelmesini, böylelikle her bireysel standart için ayrı detaylı doküman seti hazırlamayı ortadan kaldırararak kaynak israfını önler.

***Maliyetlerdeki azalma ile karlılık artışı sağlanır.

***Daha az denetimden geçerek İşinizin aksamasını engeller.

***Daha şeffaf bir yönetim anlayışını oluşturur.

***Kurumsal sinerji artışı sağlar.

***Çalışanların motivasyonunun artar.

***Tek bir dokümantasyon sistemi yardımıyla daha etkin planlama sağlanır.

***Sürekli iyileştirme sayesinde ticari kalıcılık ve üstünlük sağlanır.

***Denetimde, kuruluş için çok büyük önem taşıyan işlevsel prosesler değerlendirilerek kuruluşa özel gereksinimler dikkate alınır.

 

ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİNİN AŞAMALARI

1) Projeye Başlangıç Hazırlıklarının Yapılması:

*Projeyi yürütecek çalışma ekibinin oluşturulması, uygun çalışma ortamı ve şartlarının belirlenmesi, süreçlerin Tanımlanması (yönetim Süreçleri , temel süreçler, destek süreçler), ihtiyaçların belirlenmesi (müşteri, tedarikçiler, personel, hissedarlar vb. paydaşlar açısından), gerekli Standard ve kaynakların temini, çalışma planının oluşturulması bu aşamada gerçekleştirilmektedir.

2) Mevcut Durum Analizinin Yapılması:

*Firmanın mevcut durum analizi için Entegre Yönetim Sistemi kapsamında değerlendirme yapılarak, yönetime raporlanmaktadır.

3) Gerekli Eğitimlerin Verilmesi:

*Entegre Yönetim Sistemi ve proje aşamalarının tanıtılması ve ilgili personelin bilgilendirtmesi amacıyla ARMA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM tarafından eğitim verilmektedir. Bu kapsamda verilen eğitimler aşağıda tanımlanmıştır.

Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi.

Entegre Yönetim Sistem, Dokümantasyon Eğitimi

İç Tetkikçi Eğitimi

4) Sistem Dokümantasyonunun Oluşturulması:

*Hedef iş yapısının uygulamaya geçirilmesi ve sürekliğinin sağlanması için gerekli dokümantasyon ihtiyaçlarının belirlenmesi (Entegre Sistemler El Kitabı, Organizasyon El Kitabi, Prosedürler, Talimatlar, Formlar, vb.) ARMA  DANIŞMANLIK VE EĞİTİM yönlendirme ve gözetiminde hazırlanır.

5) Sistemin Uygulanması:

*Eğitim seminerleri / workshoplar sonucu şekillenen taleplerin firma süreçleri ile karşılaştırılarak hedef iş yapısının ortaya konulması ve entegrasyonu amacıyla entegre sistem gereklerine uygunluğu doğrulanan dokümantasyona göre uygulamalar hayata geçirilir. Uygulamalar ARMA  DANIŞMANLIK VE EĞİTİM tarafından incelenerek aksaklıklar belirlenir ve gerekli düzeltme önerileri Müşteri Firma’ya sunulur.

6) ARMA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM Gözetiminde İç Tetkiklerin Yapılması:

*Dokümante edilen hedef yapının uygulamalarla uyumluluğunu doğrulamak amacıyla denetimlerin gerçekleştirilmesi ve sistemin belgelendirmeye hazır hale getirilmesi amacıyla sistemin kurulmasını müteakip ARMA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM danışmanının gözetiminde oluşturulan iç tetkik ekibi tarafından tetkikler yapılır sonuçlar üst yönetime rapor halinde sunulur.

7) Belgelendirme Başvurusunun Yapılması:

ARMA DANIŞMANLIK VE EĞİTİM hazır olduğunu değerlendirdiği takdirde, belgelendirme başvurusu ilgili belgelendirme kuruluşuna yapılır.